Diabetes Mellitus type 2

In de volksmond wordt diabetes ook wel suikerziekte genoemd. Diabetes behoort tot de welvaartsziekten en volgens het Nederlands Diabetes Fonds zijn er zo’n 1 miljoen mensen in Nederland met een vorm van Diabetes. Van deze mensen is er een kwart, die nog niet weet dat ze het hebben. Diabetes type 2 ontstaat door een ongezonde leefstijl met te weinig beweging, een ongezonde voeding en veelal overgewicht.

Het mooie is, dat we Diabetes type 2 met aanpassingen van de leefstijl en voeding om kunnen keren!! Met de voeding zetten we erop in, dat het lichaam weer gevoeliger wordt voor insuline. Insuline is het hormoon, dat ervoor zorgt dat de suiker uit het bloed naar de lichaamscellen gebracht wordt. Bij diabetes type 2 is niet alleen de suikerstofwisseling verstoord, maar ook de vetstofwisseling. Een juiste voeding kan beiden weer in het gareel krijgen.

Dus heeft u de diagnose Diabetes type 2 gekregen en bent u benieuwd wat u met voeding kunt bereiken?

Of heeft u al jarenlang Diabetes type 2 , gebruikt u al insuline etc. ook dan is het zinvol om met de voeding aan de slag te gaan. Samen kunnen we een plan op maat maken, waarbij we op termijn de medicatie kunnen verminderen of zelfs helemaal achterwege kunnen laten! 

Contact

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op.