(Dreigend) overgewicht

Heeft je kind te kampen met overgewicht? Of maak je je zorgen dat het die richting op gaat als er niets veranderd? Weet je zelf niet hoe je dit kunt aanpakken? Ik wil jullie hier als gezin graag mee helpen. Hoe? Met een gezonde leefstijl!

Gezond leven heeft niet alleen maar te maken met eten en drinken. Ook voldoende rust, slaap, beweging, samen zijn, leuke dingen ondernemen horen hierbij. Door samen een plan te maken voor een gezonde leefstijl, waarin we rekening houden met jullie wensen en haalbare doelen stellen. Jullie kind staat centraal, maar ook jullie als ouders en andere gezinsleden spelen een belangrijke rol, omdat jullie in het dagelijks leven een grote steun zullen zijn. De begeleiding wordt geheel op jullie gezin afgestemd, zodat jullie kind naar een gezond gewicht toe kan groeien.

 

DUS NIET MET EEN DIEET! Want dit is niet de oplossing en bovendien kan een kind dan tekorten ontwikkelen en deze zijn nadelig voor zijn of haar gezondheid.

MAAR WEL ZO! Kinderen leren hoe je gezond kunt leven, ze leren zelf keuzes te maken en met behulp van het werkboek krijgen de kinderen inzicht waarom ze door gezond eten beter kunnen denken, spelen, rennen en groeien. Voor elke leeftijd is er mooi materiaal om de voorlichting te ondersteunen. Bovendien is er ook veel aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen, zodat jullie kind weer lekker in zijn vel komt te zitten.

Ouders worden ondersteund in het motiveren van hun kind, het goede voorbeeld geven, het naleven van het plan om zo het doel te bereiken. Ook zullen er diverse handvaten aangereikt worden voor de praktische invulling; boodschappen, koken, beweging etc.

Contact

Spreekt de wijze waarop ik werk u aan? Vul geheel vrijblijvend het contactformulier in voor aanvullende info of het maken van een afspraak. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen.