Maag-, darm- en leverziekten

Een goede spijsvertering is cruciaal voor onze gezondheid. Onze darmen zijn hierbij het centrale punt en functioneren als een soort van doorgeefluik aan ons lichaam van voedingsstoffen. Wanneer de vertering niet goed verloopt, dan wordt dit proces verstoort. Bovendien kunnen een voeding arm aan vezels en (te) veel snelle suikers en langdurige stress leiden tot maag- en darmklachten.

In de praktijk zie ik bijv. veel mensen met klachten van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS); dit gaat vaak gepaard met krampen/steken in de buik, opgeblazen gevoel, winderigheid, vol gevoel en een wisselende stoelgang. Komen deze klachten u bekend voor en kreeg u te horen “leer er maar mee leven”. Nou, dat is dus niet nodig!! Met aanpassingen in de voeding zijn goede resultaten te bereiken. Praktijk Gezonde Stijl biedt ook de mogelijkheid om ontlastingsonderzoek en intolerantieonderzoek in te zetten voor inzicht in uw darmgezondheid en mogelijke triggers in de voeding. Aan de hand van de resultaten wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld.

Praktijk Gezonde Stijl biedt ook dieetbegeleiding bij andere maag-, darm-, leverziekten als:
Ziekte van Chrohn, Colitus Ulcerosa, Diverticulose & Diverticulitis, Pancreas- aandoeningen, Lever- aandoeningen en Maag- aandoeningen.

Contact

Heb je na het lezen van de site nog vragen, aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met mij op.