Moeilijke eters...

Als ouders zijnde weet je hoe belangrijk het is om goed, voldoende en gevarieerd te eten. Dit probeer je je kind dan ook mee te geven bij de opvoeding.

Eten en anderen mee laten eten is heerlijk, behalve als je een moeilijke eter aan tafel hebt zitten. Dan zijn maaltijden in plaats van een rustmoment, een stressvolle en chaotische gebeurtenis, waarover constant moet worden onderhandeld. Etentjes en feestjes eindigen steevast in een teleurstelling; verwachtingen komen niet uit en de hoop dat het een keer goed gaat, wordt de bodem ingeslagen als een “moeilijke” eter weigert om mee te eten.

Het is om verschillende redenen belangrijk om moeilijke eters te helpen, nl;

  • de groei kan blijvend verstoord raken; vaak blijven “moeilijke” eters achter in lengte en gewicht
  • het leervermogen kan verstoord raken door een eenzijdig en onevenwichtig eetpatroon
  • het kan leiden tot ondervoeding; er ontstaan tekorten in belangrijke voedingsstoffen
  • problemen met eten kunnen een negatieve invloed hebben op de socialisatie van het kind en op zijn/haar eigenwaarde

Wilt u graag begeleiding voor u en uw kind om met dit probleem aan de slag te gaan? Ik wil jullie hier graag bij helpen. Omdat geen enkel kind hetzelfde is, betreft het ook hier altijd advies op maat ; op jullie kind afgestemd.

Contact

Spreekt de wijze waarop ik werk u aan? Vul geheel vrijblijvend dit contactformulier in voor aanvullende informatie of het maken van een afspraak. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen.