Schildklieraandoening

De schildklier is een van de belangrijkste hormoonklieren in ons lichaam en reguleert vele processen in ons lichaam; denk aan de stofwisseling, hartslag, bloeddruk, temperatuur en vrouwelijke hormoonbalans. Ook heeft de schildklier een belangrijke functie in de zenuwgeleiding, spijsvertering, vetverbranding, psyche en hersenactiviteit.

 

Bij een te trage schildklierfunctie (=hypothyroïdie) kunt u zwaarder worden, zich vermoeid voelen en gevoelig worden voor kou. Als uw schildklier te actief is (=hyperthyroïdie) worden er meer schildklierhormonen aangemaakt dan uw lichaam nodig heeft en hierdoor verliest u gewicht, versnelt uw hartslag en wordt u zeer gevoelig voor warmte.

Schildklierproblematiek kan o.a. ontstaan als gevolg van een schildklierontsteking, ziekte van Graves, ziekte van Hashimoto, erfelijke aanleg, medicatie, chronische stress, voedselovergevoeligheid, ontregeling van de bloedsuikerspiegel of jodiumtekort.

 

Er is veel winst te behalen in het aanpassen van uw voeding om klachten te bestrijden. Ook kan verdiepend inzicht in uw darmgezondheid door middel van een ontlastingsonderzoek en eventueel intolerantie onderzoek een belangrijke bijdrage leveren. Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? 

Contact

Neem gerust contact op!